Schoonheids- & Kapsalon Anna

Henna is natuurlijk

Henna is een natuurlijke kleurstof die je kunt gebruiken om haar te verven – dus ook je wenkbrauwen! Dit is een groot voordeel. Waarom? "Niet alleen de henna, maar ook de producten die je daarnaast gebruikt om de henna aan te brengen, zijn natuurlijk. Bij 'normale' verf gebruik je vaak een oxidant om de kleur te mengen, bij henna heb je alleen water nodig. Ook als we de henna van de wenkbrauwen verwijderen na 10 minuten intrekken, gebruiken we alleen water. Hierdoor heb je veel minder kans op een allergische reactie. En het is natuurlijk beter voor het milieu." 

Nog meer goed nieuws? Henna kan ook gebruikt worden om wimpers te verven – eventueel in combinatie met een lash lift. "We hebben klanten die allergisch zijn voor normale wimperverf, maar bij henna geen last hebben." Wel zo prettig!

 

Henna geeft een natuurlijk effect

"Als de verf aan het intrekken is, halen we na een paar minuten wat verf weg aan het begin van de wenkbrauwen (bij beide wenkbrauwen aan de kant van de neus). Zo kunnen we de kleur heel natuurlijk laten overlopen.."

"Ook is het heel makkelijk om qua kleur aan de wensen van de klant te voldoen. We hebben lichtbruin, middenbruin, donkerbruin en zwart en we kunnen het zelfs mengen als iemand dat wenst. Samen met Rinke hebben we gekozen voor donkerbruin met een klein stipje zwart. We mengen het poeder met water en dan is de verf klaar om gebruikt te worden." 

Ook vervaagt de henna na een paar dagen nog een beetje, zodat het effect helemáál natuurlijk is! 

 

Henna blijft langer zitten

Dat klinkt ons als muziek in de oren. "Normale wenkbrauwverf blijft ongeveer 3 weken zitten. Als je de wenkbrauwen verft met henna, blijft het ongeveer 5 weken mooi."

Hoe dit komt? "In tegenstelling tot 'normale' wenkbrauwverf, kleurt henna niet alleen de haartjes. Henna hecht zich ook aan de huid onder de wenkbrauw, waardoor het effect langer zichtbaar blijft." 

 

Bron: Treatwell